Savyon Center

Artikelen van Rav D. Brodman Shlita:
Barensweeën voor de komst van de Messias
Wonderen zoals voorspeld 
Wij voelen geen haat tegen Palestijnen
Kinderen van Israël
Samen de komst van de Mashiach bespoedigen

'Laat mijn volk weten'. Dat is de slogan van rabbijn David Brodman Shlita, die met man en macht werkt aan de opdracht om seculiere kinderen uit alle delen van Israël te vertellen dat de G'd van Abraham, Izaak en Jacob ook hun G'd en Vader is.

 

Elke dag bezoeken honderden kinderen en ouderen zijn centrum in Savyon. Maar ook militairen. Daar vertelt hij over de Joodse geschiedenis uit de Tenach. Rabbijn Brodman vertelt: "Rond Tel Aviv en ook in andere streken van Israël is de verwereldlijking enorm. Toch is er in deze streken een grote honger naar G'ds woord. Vooral in deze extreem moeilijke tijden vragen vele jongeren zich af wat het betekent om Jood te zijn. Waarom zijn we door de eeuwen heen bedreigd en vervolgd en zijn we nog steeds niet veilig, nota bene in ons eigen land? Dat werpt hen terug op hun Joodse wortels. Ik bespeur een soort reveil, vooral onder jongeren. Ze willen weten wie G'd is."

Rabbijn Brodman werd in 1936 in Rotterdam geboren en kan zich de bombardementen op de havenstad nog goed herinneren. Hij overleefde miraculeus de verschrikkingen in het concentratiekamp Theresiënstadt. Brodman maakte alija naar Israël in 1973. 

Nu Israël dagelijks door Hamas,  Hezbollah en Iran bedreigd wordt, zou men denken dat de militairen van IDF (Israeli Defence Forces) geen tijd hebben deze lessen te nemen. Niets is minder waar. We hebben privé-foto's van de rabbijnen Brodman persoonlijk mogen ontvangen waaruit blijft dat ook nú de militairen in het Savyon Center onderwezen worden. Er wordt dus tijd gemaakt om over Hasjem te horen. Dit is een hele bijzondere wetenschap, juist in deze moeilijke tijd.

 

Dit unieke centrum is volledig onafhankelijk en a-politiek en is derhalve volledig afhankelijk van donaties. Faith Answers & Questions heeft paar jaar geleden besloten dit unieke project geldelijk te willen steunen, omdat het Studie Centrum in serieuze nood verkeerd. Daar hebben we al uw hulp voor nodig om Rabbijn Brodman te kunnen helpen zijn volk op hun positie tov de G'd en Zijn Tora te wijzen. Daarnaast bezoeken wij het Centrum paar keer per jaar persoonlijk om oa. onze giften persoonlijk aan de rabbijn te overhandigen.

Steun nu het Centrum voor Joodse studie in Savyon! Dat kan geldelijk, met gebed, maar ook met netwerken!

Bankrekeningnummer: NL20RABO0119672766
t.n.v. K.M. van Dijkhuizen FAQ-online te Leusden
onder vermelding van 'Savyon'.

Alvast hartelijk dank!



Volg deze link voor meer informatie van het Savyon Center.
Folder 1 om de folder rustig te bekijken.
Folder 2 om de folder rustig te bekijken.
Bezoek ook de website van het Savyon Centrum.

Copyrights van de foto’s liggen bij rabbijn Shmuel Aharon Brodman en Devorah van Dijkhuizen



[ eerste ] [ vorige ] Pagina 1 van 11 [ volgende ] [ laatste ]
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.