Nieuws
Wat is de visie van de nieuwe partijen op Israël.  .: Auteur: Ilonia :: Gelezen: 765 keer :.
dinsdag 14 maart 2017

Morgen zijn de Tweede Kamerverkiezingen en er zijn wel 28 partijen waar je op kunt stemmen. Vanaf lijst 12 tot en met 28 zijn allemaal nieuwe partijen. In sommige staat de visie op Israël duidelijk in hun partijprogramma, maar in de meeste niet. Ik heb vanaf lijst 12 een overzicht gemaakt.


Ondernemers partij.

Deze partij is van Hero Brinkman die uit de PVV is gestapt. In zijn partijprogramma staat niks over Israël, maar na de vraag via de e-mail te hebben gesteld krijg ik het volgende antwoord: “Wij steunen Israël en wij zouden het liefst een compromis voorstel willen zien die de laatste tijd besproken wordt, waarbij in ieder geval de westbank en Oost Jeruzalem uiteindelijk naar Israël gaan en de Palestijnse staat wordt uitgebreid in de gazastrook.”


Voor Nederland

In voor Nederland zitten twee ex PVV leden: Bontes en van Klaveren.

De partij heeft wel een visie over Israël in hun partij programma staan: “Als het enige Westerse land in het Midden-Oosten verdient Israël onze steun.” Ook wil VNL een “Keiharde bestrijding van antisemitisme. Beveiliging van de Joodse gemeenschap.”


Denk

Nadat Denk de Israëlische Premier Netanyahu weigerde de hand te schudden weten we eigenlijk wel wat de standpunten zijn van Denk. Voor de volledigheid heb ik de standpunten er bij gevoegd.

“Het Israëlisch-Palestijnse conflict moet eindelijk op basis van een levensvatbare twee-statenoplossing opgelost worden. Die oplossing kan alleen nog gerealiseerd worden indien Europa effectieve maatregelen tegen het illegale nederzettingenbeleid neemt. Met de aanhoudende uitbreiding van nederzettingen en de illegale annexatie van Oost-Jeruzalem maakt de Israëlische regering de twee-statenoplossing onmogelijk. Tegelijkertijd moet Europa de internationale positie van Palestina versterken, zodat de zwakke Palestijnen ten opzichte van het sterke Israël een meer gelijkwaardige positie krijgen en hun rechten beter kunnen verdedigen. Europa moet een nieuw vredesproces op basis van het internationaal recht bevorderen. Als bakermat van het internationaal recht moet Nederland zich daar extra hard voor inzetten. Door bijvoorbeeld Palestina te erkennen als staat. De erkenning van Palestina door Nederland werkt immers beter dan 10.000 interreligieuze dialogen.”


Piratenpartij

Ik kreeg van de Piratenpartij een erg uitgebreid antwoord. Ik heb alleen het gedeelte geplaatst wat direct met Israël te maken heeft.

“Een lastig onderwerp, na al die jaren is het conflict veel dieper dan puur de bezetting van een stukje grond. Als we puur daar naar kijken is het heel simpel. Israël moet de bezette gebieden verlaten en de sancties opheffen.

Als je naar de diepere achtergronden van het conflict kijkt is het allemaal veel ingewikkelder. Ook binnen Palestina spelen krachten die de vooruitgang tegenwerken en uit zijn op een instabiele regio. En zolang Amerika en Israël zo veel geld verdienen met wapen handel, is er geen president die dat kan stoppen, zelfs als die zou willen.

De PPNL is dus geen vriend van Israël, om meerdere redenen (Ze produceren ook veel spyware en surveillance tools). Maar realisme gebied me om te zeggen dat het geen thema is wat we meteen zullen aanpakken als we in de kamer zitten. Daar is het te groot en te complex voor.”


Artikel 1

Artikel 1 zegt ten strijde te trekken tegen: “moslimhaat, xenofobie, sekse-ongelijkheid, racisme, sociaal economische uitsluiting, genderdiscriminatie, verdeeldheid, uitsluiting en uitbuiting.”

Het valt mij op dat antisemitisme hierin niet genoemd wordt.

Hun visie op Israël is duidelijk: (hoofdstuk 13):  “Het Associatieverdrag met Israël wordt opgeschort zolang het structurele geweld tegen Palestijnen en de kolonisatie van de Westoever en Gaza voortduurt. Palestina wordt direct erkend..”


Vrijzinnige partij

Deze partij is opgericht door Norbet Klein. Hij was eerst lid van de VVD en werd later uit de partij 50 plus gezet. 

Hij heeft in de Kamer voor twee statenoplossing gestemd en vindt dat de Israëlische nederzettingen in de weg staat voor vrede. 

 

Vrije Democratische partij.

Ik kon geen partijprogramma vinden van deze partij, maar alleen kranten artikelen waarin de partijleider voor antisemitisme werd opgepakt.

 

Nieuwe wegen, Forum voor Democratie, De burger in beweging en Lokaal in de kamer.

Deze partijen heb ik een e-mail gestuurd, maar tot op heden heb ik nog geen antwoord gekregen.


Geen Peil en niet stemmers

Deze twee partijen hebben helemaal geen partijprogramma. 

Nieuwslijst Sorteer op: auteur | titel | populariteit
Start eerste cursus van Noachieden Nederland - Geplaatst door Ilonia op 24 jan 2018 om 21:17 uur
Soekkot 5778 - Geplaatst door Ilonia op 05 okt 2017 om 13:16 uur
Rosh Hasjana 5777 - Geplaatst door Ilonia op 20 sep 2017 om 19:14 uur
Noachieden Nederland - Geplaatst door Ilonia op 11 sep 2017 om 20:35 uur
Eloel Aanvulling - Geplaatst door Ilonia op 22 aug 2017 om 16:06 uur
Eclips - Geplaatst door Ilonia op 21 aug 2017 om 16:41 uur
Sjavoe’ot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 29 mei 2017 om 19:41 uur
Pesach 5777 - Geplaatst door Ilonia op 10 apr 2017 om 16:49 uur
Wat is de visie van de nieuwe partijen op Israël. - Geplaatst door Ilonia op 14 mrt 2017 om 16:26 uur
Team VS Congres bespreekt verhuizing ambassade - Geplaatst door Ilonia op 05 mrt 2017 om 20:19 uur
Complete lijst van beloftes aan Israël die... - Geplaatst door Ilonia op 03 feb 2017 om 09:46 uur
Opmerkelijke uitspraak van Hof van Beroep te... - Geplaatst door Ilonia op 17 jan 2017 om 10:33 uur
Chanoeka 5777 - Geplaatst door Ilonia op 23 dec 2016 om 20:59 uur
Palestijnen opgepakt voor aansteken branden Israël - Geplaatst door Ilonia op 25 nov 2016 om 12:27 uur
Kerkgeld Westbank weer naar terreur - Geplaatst door Ilonia op 23 nov 2016 om 14:16 uur
Soekkot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 16 okt 2016 om 19:53 uur
Een grote groep wereld leiders bij de... - Geplaatst door Ilonia op 01 okt 2016 om 22:29 uur
De anti-Israëlische hetze in Nederland - Geplaatst door Ilonia op 07 sep 2016 om 11:56 uur
VIDEO: Terroriste valt Israëlische militairen... - Geplaatst door Ilonia op 08 jul 2016 om 14:19 uur
Sjavoe’ot 5776 - Geplaatst door Ilonia op 11 jun 2016 om 20:25 uur
[ eerste ] [ vorige ] Pagina 1 van 145 [ volgende ] [ laatste ]
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.