Nieuws
Complete lijst van beloftes aan Israël die Trump maakte tijdens zijn verkiezingscampagne  .: Auteur: Ilonia :: Gelezen: 866 keer :.
vrijdag 03 februari 2017

Bron: Brabosh.com

Het moet velen zijn opgevallen dat de meute die demonstreert tegen het beleid van de democratisch gekozen president Donald Trump, niet toevallig ook dezelfde meute is die zich al jaren tegen Israël keert. Maar er is een koerswijziging op til met de kersverse Amerikaanse Republikeinse regering. Een belangrijke indicatie is de aanstelling door Trump van David Friedman die vanaf 22 januari 2017 als ambassadeur de Verenigde Staten zal vertegenwoordigen in Israël.

Eind februari zal ambassadeur Friedman postvatten in de Joodse staat. Naar eigen zeggen heeft Friedman onlangs aangekondigd dat hij van plan is om in Jeruzalem te wonen en er ook te werken. De Amerikaanse president Donald Trump heeft bij herhaling aangekondigd dat hij de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv wil verhuizen naar Jeruzalem, de eeuwige hoofdstad van het Joodse volk. Zelfs indien dat niet zou gebeuren zal de Amerikaanse ambassadeur toch in Jeruzalem wonen.

Het volgende is een gezamenlijke verklaring van 2 november 2016 van Jason Dov Greenblatt en David Friedman, de co-voorzitters van het bijzondere Israel Advisory Committee aan president Donald J. Trump, dat werd opgericht om de toen nog ‘president-elect’ genoemde Donald Trump te adviseren inzake Israël en het decennia oude conflict van de Joodse staat met de Arabische wereld in het algemeen en de Moslimwereld in het bijzonder:

“Ongeveer zeven maanden geleden, werden we gezegend om door Donald J. Trump te worden gevraagd om zijn topadviseurs te zijn met betrekking tot de staat Israël. Elk van zijn standpunten werden met Trump en de Trump campagne besproken en de meeste werden uitgesproken in een of andere vorm, door Trump in diverse interviews en toespraken door hem of op zijn social media accounts. Voor degenen onder u die echte vrienden van de staat Israël zijn en voor degenen onder u die geloven dat de staat Israël en de Verenigde Staten van Amerika een onverbrekelijke vriendschap hebben, raden wij u aan om de [lijst] hieronder te lezen.”

1. De onverbrekelijke band tussen de Verenigde Staten en Israël is gebaseerd op gedeelde waarden van democratie, vrijheid van meningsuiting, respect voor minderheden, het koesteren van het leven en de mogelijkheid voor alle burgers om hun dromen na te streven.

2. Israël is de staat van het Joodse volk, die in dat land 3500 jaar hebben gewoond. De staat Israël werd gesticht door grootse mannen en vrouwen met moed en vastberadenheid en tegen enorme verwachtingen in en is een bron van inspiratie voor mensen overal ter wereld die de vrijheid en de menselijke waardigheid waarderen.

3. Israël is een trouwe bondgenoot van de V.S. en een belangrijke partner in de wereldwijde oorlog tegen het islamitische jihadisme. Militaire samenwerking en coördinatie tussen Israël en de V.S. moet blijven groeien.

4. Het Amerikaanse volk waardeert onze hechte vriendschap en samenwerking met Israël – cultureel, religieus en politiek. Terwijl andere naties de Amerikaanse soldaten nodig hebben om hen te verdedigen, hebben de Israëli’s altijd zelf hun eigen land verdedigd en hebben enkel gevraagd om militaire materiël bijstand en diplomatieke steun om dat te doen. De V.S. hoeven geen natie op te bouwen in Israël of soldaten naar Israël te sturen om het te verdedigen.

5. Het Memorandum of Understanding (MoU) dat door de Amerikaanse en Israëlische regeringen werd ondertekend is een goede eerste stap, maar er is veel meer nodig. Een Trump regering zal ervoor zorgen dat Israël maximale militaire, strategische en tactische medewerking ontvangt van de Verenigde Staten, en het MoU zal de steun die wij geven niet beperken. Verder zal het Congres niet beperkt blijven tot steun die groter is dan die welke door het MoU werd toegezegd indien zij ervoor kiest om dat te doen. Israël en de Verenigde Staten profiteren enorm van wat elk land  aan de tafel brengt – de relatie is een tweerichtingsverkeer.

6. De VS moeten hun vetorecht in de Verenigde Naties telkens gebruiken tegen om het even welk voorstel dat Israël ten onrechte apart viseert en zal met dat doel werken in internationale instellingen en fora met inbegrip van onze relaties met de Europese Unie, om zich te verzetten tegen de inspanningen om Israël te delegitimeren, tegen discriminerende dubbele standaarden die worden gehanteerd tegen Israël en tegen de bijzondere etiketteringsvoorschriften die worden geëist voor Israëlische producten en tegen boycots van Israëlische goederen.

7. De V.S. moeten hun fondsen afschaffen aan de Mensenrechtenraad van de VN (UNHRC), een instantie die gedomineerd wordt door landen die momenteel gerund wordt door dictaturen die zich uitsluitend lijken toegelegd te hebben aan het belasteren van de Joodse staat. UNESCO’s poging om de staat Israël los te koppelen van Jeruzalem is een eenzijdige poging om Israëls 3000-jarige band met de hoofdstad te negeren en is een verder bewijs van de enorme anti-Israël partijdigheid die er bestaat binnen de Verenigde Naties.

8. De VS moeten de inspanningen van de boycot-Israëlbeweging (Boycot, Sancties, Desinvestering aka BDS) afstoten en beschouwen als inherent anti-semitisch en er krachtige maatregelen tegen nemen, zowel diplomatieke en wetgevende, tegen de acties die op discriminerende wijze bedoeld zijn om de handelsbetrekkingen te beperken met Israël, of personen of entiteiten te dwarsbomen die zakendoen in Israëlische gebieden. De BDS beweging is gewoon een poging van de Palestijnen om te voorkomen dat zich toeleggen op een vreedzame coëxistentie met Israël. De valse notie dat Israel een bezetter is moet worden verworpen.

9. De Trump regering zal het ministerie van Justitie vragen om een onderzoek te voeren naar gecoördineerde pogingen op universiteiten om studenten die Israël steunen te intimideren.

10. Een twee-staten-oplossing tussen Israël en de Palestijnen lijkt onmogelijk, zolang de Palestijnen niet bereid zijn om het geweld af te zweren tegen Israël of het bestaansrecht van Israël te erkennen als een Joodse staat. Bovendien zijn de Palestijnen verdeeld over het PA regime op de Westelijke Jordaanoever en Hamas in Gaza, dus is er geen verenigd Palestijns volk dat een tweede staat kan beheersen. Hamas is door de VS opgelijst als een terroristische organisatie die actief streeft naar de vernietiging van Israël. We zullen trachten de Israëli’s en de Palestijnen te helpen bij het bereiken van een alomvattende en duurzame vrede, die vrij en eerlijk dienen onderhandeld te worden tussen de inwoners van de regio zelves.

11. Het Palestijnse leiderschap, met inbegrip van de PA, heeft elke kans op vrede met Israël ondermijnd door generaties van Palestijnse kinderen op te voeden in een educatief programma van haat jegens Israël en de Joden. De grotere Palestijnse samenleving wordt regelmatig onderwezen in dergelijke haat op de Palestijnse televisie, in de Palestijnse pers, in entertainment media en in politieke en religieuze communicatie. De twee belangrijkste Palestijnse politieke partijen – Hamas en Fatah –  bevorderen op regelmatige wijze het antisemitisme en de jihad.

12. De V.S. kunnen geen steun verlenen aan de oprichting van een nieuwe staat waar het terrorisme financieel wordt gestimuleerd, terroristen worden gevierd door politieke partijen en overheidsinstellingen en waar corrupte die oneigenlijk gebruik maakt van buitenlandse hulp welig tiert. De V.S. mogen geen steun geven aan het creëren van een staat die de aanwezigheid van christelijke of Joodse burgers verbiedt, of die mensen discrimineert op basis van religie.

13. De V.S. moeten rechtstreekse onderhandelingen steunen tussen Israël en de Palestijnen zonder voorwaarden vooraf en zal zich verzetten tegen alle Palestijnse, Europese en andere inspanningen dwarsen die rechtstreekse onderhandelingen tussen partijen willen omzeilen in het voordeel van een opgelegde regeling. Elke oplossing die aan Israël wordt opgelegd door externe partijen, waaronder deze door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, moeten worden bestreden. Wij ondersteunen het recht en de plicht van Israël om zich te verdedigen tegen terroristische aanslagen tegen zijn volk en tegen alternatieve vormen van oorlog die worden gevoerd op juridisch, economisch, cultureel en anderszins.

14. Israël aanhouden van verdedigbare grenzen die handhaving van de vrede en de stabiliteit in de regio bevorderen is een noodzaak. Druk mag niet op Israël worden gebracht om zich terug te trekken van de grenzen die de kans op aanvallen en conflict verhogen.

15. De V.S. zullen Jeruzalem erkennen als de eeuwige en ondeelbare hoofdstad van de Joodse staat en Trump’s regering zal de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem verplaatsen.

16. Ondanks het Iraanse nucleaire akkoord in 2015, heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onlangs Iran, nog maar eens, aangewezen als de leidende staat in het sponsoren van terrorisme – die de hele wereld en het Midden-Oosten in het bijzonder, in gevaar brengt door het financieren, bewapenen en trainen van terroristische groeperingen die actief zijn over de hele wereld, waaronder Hamas, Hezbollah, en de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad. De VS moeten voortdurende schendingen van Iran van het Joint Comprehensive Plan of Action inzake Irans zoektocht naar nucleaire wapens en hun niet-naleving van sancties uit het verlezen en heden sanctioneren, evenals de overeenkomsten die zij hebben ondertekend en moeilijk implementeren, eventueel gevolgd worden door het opleggen van nieuwe sancties wanneer dat nodig is om de wereld en de buren van Iran te beschermen tegen de voortdurende nucleaire en niet-nucleaire dreiging van Iran.

Nieuwslijst Sorteer op: auteur | titel | populariteit
Start eerste cursus van Noachieden Nederland - Geplaatst door Ilonia op 24 jan 2018 om 21:17 uur
Soekkot 5778 - Geplaatst door Ilonia op 05 okt 2017 om 13:16 uur
Rosh Hasjana 5777 - Geplaatst door Ilonia op 20 sep 2017 om 19:14 uur
Noachieden Nederland - Geplaatst door Ilonia op 11 sep 2017 om 20:35 uur
Eloel Aanvulling - Geplaatst door Ilonia op 22 aug 2017 om 16:06 uur
Eclips - Geplaatst door Ilonia op 21 aug 2017 om 16:41 uur
Sjavoe’ot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 29 mei 2017 om 19:41 uur
Pesach 5777 - Geplaatst door Ilonia op 10 apr 2017 om 16:49 uur
Wat is de visie van de nieuwe partijen op Israël. - Geplaatst door Ilonia op 14 mrt 2017 om 16:26 uur
Team VS Congres bespreekt verhuizing ambassade - Geplaatst door Ilonia op 05 mrt 2017 om 20:19 uur
Complete lijst van beloftes aan Israël die... - Geplaatst door Ilonia op 03 feb 2017 om 09:46 uur
Opmerkelijke uitspraak van Hof van Beroep te... - Geplaatst door Ilonia op 17 jan 2017 om 10:33 uur
Chanoeka 5777 - Geplaatst door Ilonia op 23 dec 2016 om 20:59 uur
Palestijnen opgepakt voor aansteken branden Israël - Geplaatst door Ilonia op 25 nov 2016 om 12:27 uur
Kerkgeld Westbank weer naar terreur - Geplaatst door Ilonia op 23 nov 2016 om 14:16 uur
Soekkot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 16 okt 2016 om 19:53 uur
Een grote groep wereld leiders bij de... - Geplaatst door Ilonia op 01 okt 2016 om 22:29 uur
De anti-Israëlische hetze in Nederland - Geplaatst door Ilonia op 07 sep 2016 om 11:56 uur
VIDEO: Terroriste valt Israëlische militairen... - Geplaatst door Ilonia op 08 jul 2016 om 14:19 uur
Sjavoe’ot 5776 - Geplaatst door Ilonia op 11 jun 2016 om 20:25 uur
[ eerste ] [ vorige ] Pagina 1 van 145 [ volgende ] [ laatste ]
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.