Nieuws
Kerkgeld Westbank weer naar terreur  .: Auteur: Ilonia :: Gelezen: 807 keer :.
woensdag 23 november 2016

Bron:NIW.nl 

Opnieuw blijkt hulpgeld voor Palestijnen vanuit christelijke kerken in Nederland te gaan naar terroristische organisaties. Volgens een recent rapport van Israëlische onderzoekers zou de protestantse hulporganisatie ICCO grote bedragen sturen naar het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een ultralinkse militante organisatie die het bestaansrecht van Israël ontkent.

 

De Tweede Kamer heeft herhaaldelijk besloten dat in zo’n geval de subsidie voor de hulporganisatie ingetrokken dient te worden. Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (al-Gabha aš-šaʿbiyya li-taḥrīr Filasṭīn), doorgaans PFLP genaamd, werd bekend door haar gewelddadige vliegtuigkapingen. Net zoals Hamas wordt de PFLP door de Verenigde Staten, Canada en de landen van de Europese Unie waaronder Nederland, aangemerkt als een terroristische organisatie. De PFLP voert ook zelfmoordaanslagen uit op Israëlische burgers. Zo werd in 2011 bij een aanslag in het dorp Itamar het volledige gezin Fogel, man vrouw en hun drie kinderen, vermoord. Bij een aanval op de synagoge van Jeruzalem eind 2014 vielen eveneens vier doden.

 
In een deze week verschenen onderzoeksrapport naar de rol van westerse hulporganisaties duikt het Nederlandse interkerkelijke ICCO herhaaldelijk op als een van de sponsors van het Volksfront. In The European-funded NGO PFLP Network stellen de als onafhankelijk bekendstaande Israëlische onderzoekers dat non-gouvernementele organisaties (NGO’s) voornamelijk op regeringssubsidie gebaseerde hulporganisaties, via diverse kanalen steun geven aan de terroristenorganisatie PFLP.

 
Het is de Israëlische regering al jarenlang een doorn in het oog dat westerse hulpgelden onder het mom van hulp voor humanitaire doelen terreurorganisaties in stand houden die als doel hebben Israël van de kaart te vegen. Ook de Tweede Kamer heeft zich de laatste jaren in moties uitgesproken tegen dergelijke steun. Zo zouden terroristen voor hun moordaanslagen beloond worden met Nederlands hulpgeld. Zoals bekend betaalt de Palestijnse Autoriteit veroordeelde Palestijnen in Israëlische gevangenissen maandbedragen die kunnen oplopen tot bijna 2500 euro per maand.

Wegsmokkelen
In het Israëlische rapport worden geen bedragen genoemd. Dat is niet zo vreemd, omdat hulporganisaties na de kritiek uit de Tweede Kamer in hun jaarverslagen de naar Palestijnen overgemaakte hulp enigszins wegsmokkelen. In het jaarverslag van ICCO bijvoorbeeld staan alle geholpen landen pontificaal, met de projecten en hulpbedragen erbij, op grote kleurenkaarten. Maar over Palestina meldt het verslag slechts in kleine lettertjes op pagina 95 in één regeltje dat er banden bestaan met de Autority of Palestine, het autonoom Palestijns bestuur. Dat is niet alleen fout gespeld (het is ‘authority’) maar verhult ook dat er sinds eind december 2015 in Jeruzalem blijkbaar een kerkelijk bureautje namens kerkelijke organisaties hulpgelden verdeelt, waarvan een deel dus terechtkomt bij terreurgroepen.


De controle op deze hulpgelden lijkt minimaal. Dat is vreemd omdat de begroting van het interkerkelijke ICCO voor driekwart bestaat uit de bijna 60 miljoen euro die de organisatie jaarlijks van de Nederlandse regering ontvangt. De overige gelden haalt het ICCO uit de collectes in de protestantse kerken, zoals Kerk in Actie en de hulpclub Wilde Ganzen. Ook de Postcodeloterij sponsort het ICCO. Nog in november 2010 lag het ICCO onder vuur vanwege haar steun aan de Palestijnse organisatie Electronic Intifada, die als doel had het bestaansrecht van Israël in twijfel te trekken. Na onderzoek door Buitenlandse Zaken bleek er gedurende zeker drie jaar anderhalve ton in euro’s aan hulpgeld alleen al te gaan naar Electronic Intifada.

Zo zouden terroristen voor hun moordaanslagen beloond worden met Nederlands hulpgeld

Kinderpostzegels
Dat Nederlandse hulporganisaties terreurorganisaties steunen is dan ook niet nieuw. Jarenlang doneerde de stichting Kinderpostzegels aan de Palestijnse Holy Land Trust, dat trainingen voor de terreurclub Hamas verzorgde. Hamas meldt in haar handvest haar heilige plicht om Joden uit te roeien. Ook in het recente rapport van de Israëlische onderzoekers duikt die Stichting Kinderpostzegels weer op, samen met ICCO, als financieel ondersteuner van de organisatie Defence for Children, een Palestijnse organisatie met nauwe banden met de terroristische PFLP.


Naar aanleiding van het rapport vroeg het NIW aan het ICCO om tekst en uitleg over de steun aan het PFLP, en waarom de geldstroom naar Palestina sowieso in de jaarverslagen ontbreekt. Op die vragen verwees ICCO eerst naar een beleidsmedewerker van Kerk in Actie die zich ‘al jarenlang’ niet meer met dat werkveld bezighoudt. Het ICCO had evenmin paraat hoeveel donorgeld het jaarlijks doorsluist naar Palestijnse doelen. Ook de naam van het bureau in Oost-Jeruzalem dat die gelden distribueert, kon niet achterhaald worden.


Op vragen vanuit Israëlische media beloofde de Europese Unie te onderzoeken of haar hulpgelden wel terechtkomen bij de doelen waar ze voor bestemd zijn. Nauwelijks een jaar geleden nog werd bekend dat van alle miljarden aan hulpgeld aan Palestijnen er ongeveer driekwart door corruptie ‘verdwijnt’. De subsidiëring van NGO’s in de Palestijnse gebieden is eveneens onderwerp van discussie tijdens de behandeling in de Tweede Kamer deze week van de begroting voor Buitenlandse Zaken.

Nieuwslijst Sorteer op: auteur | titel | populariteit
Start eerste cursus van Noachieden Nederland - Geplaatst door Ilonia op 24 jan 2018 om 21:17 uur
Soekkot 5778 - Geplaatst door Ilonia op 05 okt 2017 om 13:16 uur
Rosh Hasjana 5777 - Geplaatst door Ilonia op 20 sep 2017 om 19:14 uur
Noachieden Nederland - Geplaatst door Ilonia op 11 sep 2017 om 20:35 uur
Eloel Aanvulling - Geplaatst door Ilonia op 22 aug 2017 om 16:06 uur
Eclips - Geplaatst door Ilonia op 21 aug 2017 om 16:41 uur
Sjavoe’ot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 29 mei 2017 om 19:41 uur
Pesach 5777 - Geplaatst door Ilonia op 10 apr 2017 om 16:49 uur
Wat is de visie van de nieuwe partijen op Israël. - Geplaatst door Ilonia op 14 mrt 2017 om 16:26 uur
Team VS Congres bespreekt verhuizing ambassade - Geplaatst door Ilonia op 05 mrt 2017 om 20:19 uur
Complete lijst van beloftes aan Israël die... - Geplaatst door Ilonia op 03 feb 2017 om 09:46 uur
Opmerkelijke uitspraak van Hof van Beroep te... - Geplaatst door Ilonia op 17 jan 2017 om 10:33 uur
Chanoeka 5777 - Geplaatst door Ilonia op 23 dec 2016 om 20:59 uur
Palestijnen opgepakt voor aansteken branden Israël - Geplaatst door Ilonia op 25 nov 2016 om 12:27 uur
Kerkgeld Westbank weer naar terreur - Geplaatst door Ilonia op 23 nov 2016 om 14:16 uur
Soekkot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 16 okt 2016 om 19:53 uur
Een grote groep wereld leiders bij de... - Geplaatst door Ilonia op 01 okt 2016 om 22:29 uur
De anti-Israëlische hetze in Nederland - Geplaatst door Ilonia op 07 sep 2016 om 11:56 uur
VIDEO: Terroriste valt Israëlische militairen... - Geplaatst door Ilonia op 08 jul 2016 om 14:19 uur
Sjavoe’ot 5776 - Geplaatst door Ilonia op 11 jun 2016 om 20:25 uur
[ eerste ] [ vorige ] Pagina 1 van 145 [ volgende ] [ laatste ]
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.