Nieuws
Palestijnen reageren euforisch op aanslag in Tel Aviv na willekeurige executie van 4 Israëliërs  .: Auteur: Ilonia :: Gelezen: 722 keer :.
donderdag 09 juni 2016

Bron: Brabosh

Hebron, Judea, woensdagavond, 8 juni 2016. Overal vieren de Palestijnen feest wanneer het nieuws bekend raakt dat vier Joden werden geëxecuteerd in een restaurant in Tel Aviv. Palestijnen komen overal de straat op, claxonerende auto’s, schieten vuurwerk af, dansende en joelende Palestijnen bezetten de straten,  koekjes en andere snoepjes worden gul uitgedeeld aan voorbijgangers bij wijze van feest telkens wanneer willekeurig Joden worden vermoord [beeldbron: Ynet News/The Israel Project].

De aanslag in Tel Aviv van woensdagavond 8 juni werd uitgevoerd door twee Arabische Palestijnen, de neven Khalid en Muhammad Musa Mehamara, beiden 21 jaar oud en afkomstig uit Yatta, een Arabisch dorp ten zuiden van Hebron in Judea (aka de West Bank). De twee waren illegaal in Israël.

Echter, de twee terroristen konden levend ingerekend worden. Eén van hen werd op zijn vlucht door een veiligheidsagent neergeschoten en met niet levensgevaarlijke verwondingen opgenomen in het hospitaal. De tweede terrorist werd gearresteerd door de politie en voor ondervraging meegenomen.

Palestijnen reageren euforisch op aanslag

Zoals steeds het geval is wanneer Joden worden vermoord door Arabieren, klonken de reacties aan Palestijnse zijde andermaal bijzonder opgetogen. De eerste islamistische groep die reageerde was Hamas die een verklaring uitgaf waarin de islamistische terreurgroep zei dat de twee terroristen die verantwoordelijk zijn de aanslag in Tel Aviv op woensdagavond, leden zijn van Hamas.

“Deze dappere daden in Tel Aviv zijn de eerste tekenen van de Ramadan, en de eerste verrassing die wij klaar hebben liggen voor de Zionistische vijand deze Ramadan,” klonk het bij Hamas. In een officiële verklaring op Twitter op donderdagochtend, prees Hamas de schietpartij als ‘heldhaftig’ en liet doorschemeren dat er nog meer aanslagen zullen volgen in de maand-lange islamitische vastenperiode van de Ramadan, die deze week op 6 juni is begonnen en eindigt met het traditioneel 3-daagse Suikerfeest op 6 juli aanstaande.

Hamasleider Ismail Haniyeh noemde de gewonde terrorist een “held” en zei dat hij bidt voor zijn ziel. De Islamistische terreurgroep zei dat de aanslag “een boodschap was aan de kinderen van het verzet gericht aan de leiders van de bezettingsmacht, in het bijzonder [minister van Defensie Avigdor] Lieberman,” die vorige week werd benoemd.

Shehab Agency, een media uitgave van Hamas, twitterde onderstaande cartoon door van een traditioneel Palestijns gebakje tijdens de Ramadan dat werd opgevuld met een kogel met in het Arabisch de opdruk “Tel Aviv Operatie…“:


Ook de terreurgroep de Palestijnse Islamitische Jihad [PIJ], die in Gaza de grootste terreurformatie is nà Hamas,  liet meteen van zich horen en reageerde uitgelaten op de moord op vier Israëliërs in Tel Aviv. Woordvoerder voor de PIJ, Daud Shihab, zei woensdagavond kort na de aanslag in Tel Aviv dat de aanslag “een natuurlijke reactie was op de misdaden van de bezetting,” en dat “de aanslag de kwetsbaarheid van de Israëlische beveiliging blootlegde,”  aldus Shihab.

 

De rivaliserende politieke al-Fatah partij voorgezeten door de ‘gematigde’ Palestijnse leider Mahmoud Abbas, gaf via twitter een officiële verklaring vrij, zeggende dat “Israël de gevolgen plukt van de keuze om geweld te gebruiken tegen het Palestijnse volk.”

Ook de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), net zoals al-Fatah eveneens voorgezeten door Mahmoud Abbas, reageerde tevreden op de aanslag in Tel Aviv. De PLO beweert dat de twee terroristen op eigen houtje handelden, hoewel ze beiden behoren tot de studentengroep van de PLO, en volgens Hamas zelfs leden waren van hun terreurgroep.

De PLO zei dat de “acties van de jongeren een natuurlijk antwoord waren jegens de gewelddaden van de Israëlische bezetting,” en dat “Israël elke gelegenheid aangrijpt om zich te katen tegen het vredesproces en kiest voor het geweld van haar leger” en de PLO besloot met te zeggen dat “Israël de bezetting van Palestijns land moet opgeven.”

Hoewel natuurlijk iedereen weet dat Tel Aviv, waar de aanslag plaatsvond, niet in ‘bezet’ Palestijns gebied ligt, maar in Israël én binnen de Groene Lijn (aka de ‘pre-1967 lijn’), wordt door de Palestijnen ook héél het grondgebied van Israël (met inbegrip van Tel Aviv) algemeen beschouwd als zijnde Palestijns gebied. Een notie die overigens in het Westen compleet en bewust wordt genegeerd.

koekjesMeteen na de aanslag werden gisteravond koekjes en snoep uitgedeeld zoals hier in Tulkarem, Samaria, een ‘feestelijke’ Palestijnse traditie telkens wanneer Joden worden vermoord

Munir Jarub, een PLO-woordvoerder en adviseur van PA- president Mahmoud Abbas, gaf Israël de schuld voor de aanslag in Tel Aviv, bijwijze van vergelding voor het gebruiken van geweld jegens het Palestijnse volk:

“Israël moet begrijpen dat de ingeslagen weg van geweld, van het vernietigen van huizen, om de dagelijkse toegang van kolonisten op de Tempelberg toe te staan en de ‘executie’ van Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever, daarvan de resultaten zijn. De schietpartij in Tel Aviv volgt op een periode waarin Israël verkoos om de oproepen tot vrede te negeren en het gebrek aan een visie waarin rechten worden beloofd aan het Palestijnse volk.

Jarub beweerde dat Israël ‘overdrijft’ in het gebruik van zijn militaire macht, die “geen onderscheid maakt tussen Palestijnse bejaarden, vrouwen en kinderen,” en niet begrijpt dat de Israëlische “pesterijen en misdaden een onderdeel zijn van hun dagelijks leven.”

Nieuwslijst Sorteer op: auteur | titel | populariteit
Soekkot 5778 - Geplaatst door Ilonia op 05 okt 2017 om 13:16 uur
Rosh Hasjana 5777 - Geplaatst door Ilonia op 20 sep 2017 om 19:14 uur
Noachieden Nederland - Geplaatst door Ilonia op 11 sep 2017 om 20:35 uur
Eloel Aanvulling - Geplaatst door Ilonia op 22 aug 2017 om 16:06 uur
Eclips - Geplaatst door Ilonia op 21 aug 2017 om 16:41 uur
Sjavoe’ot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 29 mei 2017 om 19:41 uur
Pesach 5777 - Geplaatst door Ilonia op 10 apr 2017 om 16:49 uur
Wat is de visie van de nieuwe partijen op Israël. - Geplaatst door Ilonia op 14 mrt 2017 om 16:26 uur
Team VS Congres bespreekt verhuizing ambassade - Geplaatst door Ilonia op 05 mrt 2017 om 20:19 uur
Complete lijst van beloftes aan Israël die... - Geplaatst door Ilonia op 03 feb 2017 om 09:46 uur
Opmerkelijke uitspraak van Hof van Beroep te... - Geplaatst door Ilonia op 17 jan 2017 om 10:33 uur
Chanoeka 5777 - Geplaatst door Ilonia op 23 dec 2016 om 20:59 uur
Palestijnen opgepakt voor aansteken branden Israël - Geplaatst door Ilonia op 25 nov 2016 om 12:27 uur
Kerkgeld Westbank weer naar terreur - Geplaatst door Ilonia op 23 nov 2016 om 14:16 uur
Soekkot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 16 okt 2016 om 19:53 uur
Een grote groep wereld leiders bij de... - Geplaatst door Ilonia op 01 okt 2016 om 22:29 uur
De anti-Israëlische hetze in Nederland - Geplaatst door Ilonia op 07 sep 2016 om 11:56 uur
VIDEO: Terroriste valt Israëlische militairen... - Geplaatst door Ilonia op 08 jul 2016 om 14:19 uur
Sjavoe’ot 5776 - Geplaatst door Ilonia op 11 jun 2016 om 20:25 uur
VVD tegen handhaving etiketteringsplicht voor... - Geplaatst door Ilonia op 10 jun 2016 om 20:16 uur
[ eerste ] [ vorige ] Pagina 1 van 145 [ volgende ] [ laatste ]
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.