Nieuws
Weg met de fabels over Israël!  .: Auteur: Ilonia :: Gelezen: 788 keer :.
woensdag 01 juni 2016

Bron: Likoed Nederland 

Dankzij internet hebben we tegenwoordig toegang tot meer nieuwsbronnen dan ooit.

Waren vroeger media als het NOS-journaal en het Katholiek Nieuwsblad onze belangrijkste bronnen van informatie, tegenwoordig zijn daar Nu.nl, Facebook en kranten en nieuwssites vanuit de hele wereld bijgekomen.

Dit betekent helaas niet dat het vele nieuws dat wij ontvangen van betere kwaliteit is geworden. Die informatie dit tot ons komt lijkt vaak steeds meer sensatiebelust en minder objectief te worden. Maar al te vaak wordt slechts een kant van het verhaal belicht.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pedofilie-schandalen in de Katholieke kerk. Elk gerucht dat hiermee te maken had werd bijvoorbeeld op de voorpagina van het links-liberale NRC-Handelsblad geplaatst. Terwijl het pedo-verleden van links-liberaal Nederland in diezelfde krant nooit wordt benoemd.
Waardoor bijvoorbeeld veel mensen niet weten dat Mathieu Heemelaar, die in 2009 voor GroenLinks in de Tweede Kamer zat, enkele jaren daarvoor nog een pedofielencongres in Rotterdam toesprak.

Ook Israël ‘lijdt’ onder dat journalistieke gebrek aan objectiviteit, sensatiezucht en eenzijdigheid.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de nieuwsitems die Monique van Hoogstraten voor het NOS-journaal maakt over Israël en de ‘bezette’ gebieden. Altijd komen weer de radicaal-religieuze Joodse ‘kolonisten’ in beeld die schijnbaar de ene na de andere gigantische nederzetting uit de grond stampen, waardoor vrede met de Palestijnen volgens Monique onmogelijk wordt.
Nooit heeft Monique een reportage gemaakt waaruit blijkt dat geen enkele Israëlische ‘nederzetting’ groter is dan Woerden – en dat er de afgelopen 25 jaar slechts drie nieuwe zijn gebouwd. En dat tweederde van die ‘kolonisten’ helemaal niet zwaar religieus is.

Nog nooit heeft Monique van Hoogstraten een reportage gemaakt over de vele Israëlische Arabieren die in het Israëlische leger dienen. Zoals de niet-Jood Rassan Alian, die de hoogste militair is van een van de zwaarste elite-eenheden van het Israëlische leger. Zou het niet interessant om eens zijn kant van het verhaal te horen? Om zo te horen waarom een Arabier in het Israëlische leger dient?

En nog nooit heeft het NOS journaal gerapporteerd over de Jodenhaat die door Palestijnse leiders, imams, media en schoolboeken wordt verspreid.
Uit een wereldwijd onderzoek in 2014 bleek dat juist daarom 93% van de Palestijnen er antisemitische denkbeelden op na houdt.
Dat is de werkelijke reden dat een Joodse staat niet wordt geaccepteerd. Dat is de ware reden waarom het geen vrede wordt. Dat is de reden dat alle voorstellen voor een tweestatenoplossing sinds 1937 door de Arabieren wordt afgewezen

Het NOS-journaal is bij lange na niet het enige medium dat tegenwoordig een vaak eenzijdige stroom van ‘nieuwsfeiten’ over Israël de wereld in helpt.

Al jaren erger ik mij mateloos over de onzin die er over Israël wordt tentoongespreid. Israël zou een apartheidsstaat zijn, terwijl een van de hoogste opperrechters van Israël, Salim Joubran, een katholieke Arabier is.
Israël zou Palestijnen verdrijven uit Jeruzalem, terwijl het aantal Palestijnen in die stad de afgelopen 40 jaar is verdrievoudigd – zelfs een sterkere groei dan de Joodse bevolking.
En Jezus zou geen Jood zijn, maar een Palestijn.

Professor Afshin Ellian van de Universiteit van Leiden vertelde bij de presentatie van mijn boek hoe er in het Midden-Oosten dagelijks veel nieuwe fabels geproduceerd worden; in het Midden-Oosten ontbreekt vaak rationaliteit. Professor Ellian weet dat, omdat hij zelf uit Iran komt. Maar hij verbaast zich er nog steeds over, dat tegenwoordig fabeltjes uit die fantasiewereld ook door goed opgeleide mensen in het ‘rationele’ Westen worden overgenomen.

Al deze onzin, die een zinvolle discussie over het Arabisch-Israëlische conflict zeer bemoeilijkt, heeft Likoed Nederland doen besluiten een boek over Israël te schrijven, met als titel: ‘150 Palestijnse Fabels’ (uitgeverij Aspekt).

Toen ik begon met schrijven, dacht ik dat het er een honderd zouden zijn. Er bleken echter 150 fabels veelvuldig in de media verschijnen. Deze worden in mijn boek allemaal met verifieerbare feiten onderuit gehaald.
Waaronder dat Jezus toch echt geen Palestijn was, maar een Jood (fabel 56). Iets wat niet alleen het Nieuwe Testament ons leert, maar ook de niet-christelijke geschiedkundige feiten: voor het jaar 637, toen Jeruzalem door de Arabieren werd veroverd, woonde er niet een Arabier (en dus ook geen Palestijn) in het gebied waar nu Israël ligt. En Jezus is toch echt voor die datum geboren.

Ik hoop met dit boek en de feiten daarin ervoor te zorgen dat de leugens – en daardoor de haat – over Israël kan verminderen.

Want alleen dat kan werkelijke vrede dichterbij brengen. En dat is broodnodig.

 

Nieuwslijst Sorteer op: auteur | titel | populariteit
Soekkot 5778 - Geplaatst door Ilonia op 05 okt 2017 om 13:16 uur
Rosh Hasjana 5777 - Geplaatst door Ilonia op 20 sep 2017 om 19:14 uur
Noachieden Nederland - Geplaatst door Ilonia op 11 sep 2017 om 20:35 uur
Eloel Aanvulling - Geplaatst door Ilonia op 22 aug 2017 om 16:06 uur
Eclips - Geplaatst door Ilonia op 21 aug 2017 om 16:41 uur
Sjavoe’ot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 29 mei 2017 om 19:41 uur
Pesach 5777 - Geplaatst door Ilonia op 10 apr 2017 om 16:49 uur
Wat is de visie van de nieuwe partijen op Israël. - Geplaatst door Ilonia op 14 mrt 2017 om 16:26 uur
Team VS Congres bespreekt verhuizing ambassade - Geplaatst door Ilonia op 05 mrt 2017 om 20:19 uur
Complete lijst van beloftes aan Israël die... - Geplaatst door Ilonia op 03 feb 2017 om 09:46 uur
Opmerkelijke uitspraak van Hof van Beroep te... - Geplaatst door Ilonia op 17 jan 2017 om 10:33 uur
Chanoeka 5777 - Geplaatst door Ilonia op 23 dec 2016 om 20:59 uur
Palestijnen opgepakt voor aansteken branden Israël - Geplaatst door Ilonia op 25 nov 2016 om 12:27 uur
Kerkgeld Westbank weer naar terreur - Geplaatst door Ilonia op 23 nov 2016 om 14:16 uur
Soekkot 5777 - Geplaatst door Ilonia op 16 okt 2016 om 19:53 uur
Een grote groep wereld leiders bij de... - Geplaatst door Ilonia op 01 okt 2016 om 22:29 uur
De anti-Israëlische hetze in Nederland - Geplaatst door Ilonia op 07 sep 2016 om 11:56 uur
VIDEO: Terroriste valt Israëlische militairen... - Geplaatst door Ilonia op 08 jul 2016 om 14:19 uur
Sjavoe’ot 5776 - Geplaatst door Ilonia op 11 jun 2016 om 20:25 uur
VVD tegen handhaving etiketteringsplicht voor... - Geplaatst door Ilonia op 10 jun 2016 om 20:16 uur
[ eerste ] [ vorige ] Pagina 1 van 145 [ volgende ] [ laatste ]
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.