Artikelen » De Boekenplank

Dit is een sectie waar boeken en verhalen worden gepubliceerd.

Subcategorie
Boeken van Dayan Evers  .: 4 artikelen :.

Dayan mr. drs. Raphael Evers is NIK-rabbijn. Hij geeft op inspirerende wijze leiding aan de Joodse gemeenschap in Nederland, laat over de meest uiteenlopende kwesties regelmatig zijn licht schijnen en neemt graag deel aan het publieke debat. Daarnaast bekleedt hij het rectoraat van het Nederlands Israëlietisch Seminarium.

Dayan Evers rondde twee universitaire studies af, te weten psychologie en fiscaal recht, en ontving sinds 1989 de rabbinale bevoegdheid van verschillende vooraanstaande rabbinale autoriteiten, waaronder de Nederlandse em. opperrabbijn Meir Just, het Israëlische Opperrabbinaat (de opperrabijnen Avraham Shapira en Mordechai Eliyahoe), rabbijn Nechemja Zalman Goldberg, rabbijn Moshe Halberstam (van Tzanz-Tschakave) en rabbijn Meir Brandsdorfer (van Toldos Avrohom Yitzchok), twee opperrabbijnen van de Edah HaChareidis.

De dayan heeft veel gepubliceerd over rabbinale onderwerpen, ook in het Hebreeuws. Daarnaast schrijft hij regelmatig artikelen voor kranten en tijdschriften, voor vakbladen en voor onderwijsmateriaal dat wordt gebruikt in het voortgezet, beroeps- en wetenschappelijk onderwijs. Regelmatig vertegenwoordigt hij het Joodse standpunt in radio- en tv-uitzendingen en in discussiefora of op lezingen. Eveneens geeft hij elke week zijn verklaringen van het in die week te lezen gedeelte van de Thora uit.

HIER kun je zijn artikelen lezen.

 
Verhalen van Opperrabbijn Jacobs  .: 2 artikelen :.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs is Opperrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat (IPOR). Behalve gemeenten Amsterdam, Den Haag en Rotterdam vallen alle Joodse gemeenten onder het IPOR. Na zijn studie op het Gymnasium aan jesjievot in Frankrijk en Israel, heeft hij in het kollel van de voormalige Israelische Opperrabijn Rabbijn Isser Yehuda Unterman en de vooraanstaande rabbijn Rabbi Zalman Nechemya Goldberg zijn semiecha en sjiemoesj ontvangen. Opperrabbijn Jacobs is Master op gebied van geestelijke verzorging.

De Opperrabbijn is ook voorzitter van het Rabbinaal College voor Nederland en Rabbijn van het Rabbinaat van het Sinai Centrum [het enige Joods Psychiatrische Centrum in Europa] te Amstelveen. Daarnaast bekleedt de Opperrabbijn talrijke bestuursfuncties.

Artikelen van de Opperrabijn zijn HIER te lezen. Zijn sjioeriem op mp3 kun je HIER beluisteren.

 
Boeken en verhalen van Nechamah Mayer-Hirsch  .: 1 artikel :.

Profielomschrijving van Nechamah komt tzt.

 
Met wat Joodse Inkt  .: 4 artikelen :.

Joodse wijsheden, Aggadah, liedjes en waar gebeurde verhalen.

 
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.