Artikelen » Multimedia

Sjioeriem en docu's over diverse onderwerpen.

Subcategorie
De Joodse Geschiedenis  .: 2 artikelen :.

Het huidig Jodendom is via de middeleeuwse traditie en de Talmoed uit het Farizeïsme ontstaan. In deze sektie wordt m.n. de geschiedenis van het Jodendom besproken, maar ook andere geschiedkundige feiten en de levens van Grote Geleerden.

 
Sjioeriem van Rabbijn prof. Efrayim Sprecher  .: 11 artikelen :.

Hier staan lessen op mp.3 en video van rabbijn prof. Efrayim Sprecher Shlita, hoofddecaan aan de Diasporajesjive op berg Tsion.

Rabbi Ephraim Sprecher was een student van Harav Yaakov Kamenetsky en Harav Gedaliah Shor (schrijver van Ohr Gedalyahu ) en kreeg zijn smicha door (charedi) Yeshivas Thora Vadaas in New York. Rabbi Sprecher was een Professor van Joodse Studies aan Touro Universiteit in New York. Toen hij alijah heeft gemaakt, hield hij jarenlang voordrachten en gaf hij onderricht joodse studies in Israël. Hij schrijft in de Joodse Pers regelmatig columns over verschillende Joodse onderwerpen en geeft regelmatig lezingen aan het OU in het centrum van Jeroesjalajiem.

De vertalingen van deze sjioeriem zijn van zijn leerlingen. Middels het discussieforum kun je - ongeacht Jood of niet-Jood - vragen aan de rabbijn stellen. Deze vragen worden verzameld en aan hem persoonlijk voorgelegd.  De artikelen van Rabbi Sprecher kun je HIER vinden. De website van de rabbijn is: Rabbi Sprecher Dot Com.

Rabbi Sprecher is de directe afstammeling van Elimelech of Lizhensk, broer van Reb Zushya, beide innercircle van Maggid Rebbe Dov Ber of Mezeritch. Elimelech van Lizhensk werd als de opvolger van de Maggid beschouwd.

 
Sjioeriem van Dayan rabbijn mr. drs. R. Evers  .: 3 artikelen :.

Dayan mr. drs. Raphael Evers is NIK-rabbijn. Hij geeft op inspirerende wijze leiding aan de Joodse gemeenschap in Nederland, laat over de meest uiteenlopende kwesties regelmatig zijn licht schijnen en neemt graag deel aan het publieke debat. Daarnaast bekleedt hij het rectoraat van het Nederlands Israëlietisch Seminarium.

Dayan Evers rondde twee universitaire studies af, te weten psychologie en fiscaal recht, en ontving sinds 1989 de rabbinale bevoegdheid van verschillende vooraanstaande rabbinale autoriteiten, waaronder de Nederlandse em. opperrabbijn Meir Just, het Israëlische Opperrabbinaat (de opperrabijnen Avraham Shapira en Mordechai Eliyahoe), rabbijn Nechemja Zalman Goldberg, rabbijn Moshe Halberstam (van Tzanz-Tschakave) en rabbijn Meir Brandsdorfer (van Toldos Avrohom Yitzchok), twee opperrabbijnen van de Edah HaChareidis.

De dayan heeft veel gepubliceerd over rabbinale onderwerpen, ook in het Hebreeuws. Daarnaast schrijft hij regelmatig artikelen voor kranten en tijdschriften, voor vakbladen en voor onderwijsmateriaal dat wordt gebruikt in het voortgezet, beroeps- en wetenschappelijk onderwijs. Regelmatig vertegenwoordigt hij het Joodse standpunt in radio- en tv-uitzendingen en in discussiefora of op lezingen. Eveneens geeft hij elke week zijn verklaringen van het in die week te lezen gedeelte van de Thora uit.

HIER kun je zijn artikelen en HIER zijn boeken lezen.

 
Sjioeriem van Rabbijn drs. W.J.E.van Dijk  .: 0 artikelen :.

In deze sectie kun je de sjioeriem van Rabbijn Van Dijk beluisteren.

 
Sjioeriem van de Opperrabbijn   .: 0 artikelen :.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs is Opperrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat (IPOR). Behalve gemeenten Amsterdam, Den Haag en Rotterdam vallen alle Joodse gemeenten onder het IPOR. Na zijn studie op het Gymnasium aan jesjievot in Frankrijk en Israel, heeft hij in het kollel van de voormalige Israelische Opperrabijn Rabbijn Isser Yehuda Unterman en de vooraanstaande rabbijn Rabbi Zalman Nechemya Goldberg zijn semiecha en sjiemoesj ontvangen. Opperrabbijn Jacobs is Master op gebied van geestelijke verzorging.

De Opperrabbijn is ook voorzitter van het Rabbinaal College voor Nederland en Rabbijn van het Rabbinaat van het Sinai Centrum [het enige Joods Psychiatrische Centrum in Europa] te Amstelveen. Daarnaast bekleedt de Opperrabbijn talrijke bestuursfuncties.

Artikelen van de Opperrabijn is HIER te lezen. Zijn verhalen kun je HIER lezen.

 
Hasjkafa; Joodse visie  .: 2 artikelen :.

Hier vind je video's die betrekking hebben op de Joodse filosofie en Halacha

 
Het praktische Jodendom  .: 1 artikel :.

Hier vind je artikelen die betrekking hebben op de grondbeginselen van het Joodse geloof.

 
Jamiem Toviem: Joodse Feestdagen  .: 3 artikelen :.

De Joodse feestdagen, die seizoensgebonden zijn, vormen samen de cyclus van het Joodse jaar. In deze categorie bespreken wij de Joodse feestdagen.

 
Israel  .: 0 artikelen :.

Hier wordt alles besproken wat betrekking heeft het politiek in Israël. Dit vanuit een politiek en/of Bijbels standpunt.

 
Het Antisemitisme  .: 0 artikelen :.

Leerzame films over antisemitisme en de Sjoa'.

 
Bne Noach  .: 0 artikelen :.

In de catergorie kun je documentaires vinden over diverse Bne Noachidische onderwerpen.

 
Wetenschap in beeld  .: 0 artikelen :.

Dr. Arno Penzias (een van de Nobelprijswinnaars voor het identificeren van de cosmic background radiation; een van de fundamenten over de Big Bang-theorie) schreef: "wetenschap heeft uiteindelijk Mozes - en Maimonides - ten op zichte van Aristoteles gerechtvaardigd"

 
Kabbalah en hiernamaals   .: 0 artikelen :.

Sjioeriem op mp3 over Kabbalah en het hiernamaals

 
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.