Artikelen » Geschiedenis en politiek van Israel » Politiek en de media » Hevige rellen in Egypte: een van de tekenen van de Einde van de Ballingschap?
Auteur: Lea Farkash
Publicatiedatum: 06 februari 2011
Gelezen: 2642
Hevige rellen in Egypte: een van de tekenen van de Einde van de Ballingschap?  

Hevige rellen in Egypte.
וְסִכְסַכְתִּי מִצְרַיִם בְּמִצְרַיִם, וְנִלְחֲמוּ אִישׁ-בְּאָחִיו וְאִישׁ בְּרֵעֵהוּ, עִיר בְּעִיר, מַמְלָכָה בְּמַמְלָכָה.
Jesaja 19:2 Want Ik zal de Egyptenaren tegen de Egyptenaren verwarren, dat zij zullen strijden een iegelijk tegen zijn broeder, en een iegelijk tegen zijn naaste, stad tegen stad, koninkrijk tegen koninkrijk.
Honderden mensen zijn gewond geraakt tijdens de betogingen tegen de Egyptische president Hosni Mubarak in Caïro, waar met voorwerpen als stenen werd gegooid. Een arts heeft laten weten dat er minstens vijfhonderd gewonden zijn gevallen

Het weer
Noodweer op veel plaatsen van de wereld: Australië met overstromingen en enorme stormen. De noodtoestand uitgeroepen in staten Amerika


Om rabbijn Nir Ben Artzi aan te halen; "Vulkanen, aardbevingen, hevige stormen zal elk land bereiken behalve het heilige land Israel. De Schepper van de wereld heeft een hogere standaard bepaald en het zal niet stoppen totdat de wereld verbeterd is".

Einde Ballingschap?
In Israël wordt er veel gesproken over de 'Ge'oela' het einde van de ballingschap en het begin van een nieuw stadium. Betere tijden voor Israël. Natuurlijk zit ik hier op te wachten, misschien is dit voor mij de belangrijkste reden waarom ik het nieuws intensief volg. Ik hoop steeds dat de nieuwslezer bijzondere berichten zal vermelden en internet met alle 'up to date' berichten. De laatste paar weken moet ik toegeven dat er een reeks bijzondere berichten zijn geweest.

Vrijdagochtend terwijl ik in de auto zat was luisterde ik naar een interview op de radio, Aruts 7, met een zekere rabbijn Nir Ben Artzi. Ik had nooit eerder van hem gehoord en hij vertelde dat de 'Ge'oela' (bevrijding) van het volk is Israël nu echt begonnen is."Hoe weet u dat?" Vraagt de interviewer. De rabbijn antwoordde: "Ik heb een gift van Hashem (G'd) gekregen en ik gebruik het alleen ten goede voor het Joodse volk. Het is onmogelijk uit te leggen." Hierbij de link van de website van blogger Tomer Devorah met de hele tekst (engels) van het interview. En een link naar blogger Yeranen Yaakov "De straf van Egypte in het einde der dagen", hier Jechezkel 29 -32 en het kommentaar van de Abarbanel.

In het kort de gebeurtenissen op een rijtje: Milieuramp, olie in de Golf van Mexico, revolutie in Tunesie, Revolutie in Egypte, Overstromingen in Australie, overstromingen in Europa, Actieve Vulkanen in IJsland en Japan, Grote brand nabij Haifa.

Laatste onderwerpen op het forum in de categorie Geschiedenis en politiek van Israel:
Er bestaat geen forum voor deze categorie.
[ Meer forumberichten ]

Legenda:
 Deze artikelen zijn erg toegankelijk
 Voor deze artikelen dient u enige achtergrond te hebben
 Artikelen geschreven voor mensen met kennis van het betreffende onderwerp
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.