Artikelen » Lering en Ethiek » De Joodse filosofie » Wat zegt het Hebreeuws over het oor en evenwicht?
Auteur: Lea Farkash
Publicatiedatum: 10 juni 2009
Gelezen: 3941
Wat zegt het Hebreeuws over het oor en evenwicht?  

Het menselijke oor bestaat uit drie delen. Het buitenoor, bestaande uit de oorschelp en de gehoorgang. Het middenoor, bestaande uit het trommelvlies en drie gehoorbeentjes, ze heten: hamer, aambeeld en stijgbeugel. Het binnenoor, bestaande uit het labyrint en het slakkenhuis, met daaraan vast de gehoor- en evenwichtszenuw.
Gehoor en evenwicht.
Je oren heb je niet alleen om te horen, maar ook om je evenwicht te bewaren. De gehoorzenuw geeft niet alleen geluiden door aan je hersenen, maar ook of je nog in evenwicht bent of niet.
Volgens de moderne wetenschap blijkt het oor het geheim van ons evenwicht te bevatten. Het binnenoor bestuurt de invloed van de zwaartekracht en beweging.

Het Hebreeuws is de taal van de Thora. Elk woord in het Hebreeuws beschrijft de innerlijke eigenschappen van het woord. Het Hebreeuwse woord voor oor is אוזן (foen. Ozen) en het woord voor balans is איזון (iezoen). Deze twee woorden hebben dezelfde wortel.
De eeuwen oude Hebreeuwse taal leert ons dat het evenwichts orgaan in het oor te vinden is.

Bijzonder hè?

Laatste onderwerpen op het forum in de categorie Lering en Ethiek :
Er bestaat geen forum voor deze categorie.
[ Meer forumberichten ]

Legenda:
 Deze artikelen zijn erg toegankelijk
 Voor deze artikelen dient u enige achtergrond te hebben
 Artikelen geschreven voor mensen met kennis van het betreffende onderwerp
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.