Artikelen » Artikelen Jodendom » Hasjkafa: Joodse visie » Een bijzondere ontdekking over Tefilien
Auteur: Lea Farkash
Publicatiedatum: 06 juni 2009
Gelezen: 5084
Een bijzondere ontdekking over Tefilien  

De Chinezen hebben een bijzondere samenhang ontdekt tussen de praktijk van acupunctuur en de plaats waar de Joden hun Tefilien (gebedsriemen) aanbrengen. De Chinese acupunctuur is wereldwijd bekend. Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. De methode bestaat al meer dan 3500 jaar en is nauw verbonden met Chinese filosofie.

Het Chinese Medische journaal voor artsen, een bekend tijdschrift, heeft in de 70ste editie een bijzonder artikel gewijd aan 'de Tefilien van het Joodse Volk' In dit artikel wordt beschreven hoe de drukpunten van de arm en het hoofd precies overeenkomen met de plekken waar de acupunctuur naalden moeten worden aangebracht die bedoeld zijn voor 'De spiritualiteit en het zuiveren van de gedachten'.

De niet-joodse auteur van dit artikel stelt dat de punten die vallen onder de Tefilien precies overeenkomen met de punten waar de acupunctuur naalden moeten worden aangebracht. Zoals in het artikel staat: "De acupunctuur naalden moeten worden aangebracht op precies dezelfde plekken waar een Jood de Tefilien plaatst". In het artikel wordt in detail beschreven waar de acupunctuur punten precies liggen (zie tekening). Van de Tefilien van het hoofd, voor-en achterkant, en hetzelfde voor de Tefilien van de arm en hand. De schrijver van het artikel verklaart verder dat deze punten op het hoofd en arm de enige punten zijn waarbij een verhoogde spiritualiteit en zuivering van de gedachten bereikt kan worden. De schrijver heeft vervolgens verklaard dat de Tefilien een gebod uit de Thora is waarbij de Tefilien op het hoofd en de arm (hand) een teken is dat Hashem het Joodse Volk uit Egypte heeft gevoerd. Dit is de waarschijnlijke reden dat de Joden deze Tefillien ombinden.

 

Laatste onderwerpen op het forum in de categorie Artikelen Jodendom:
Er bestaat geen forum voor deze categorie.
[ Meer forumberichten ]

Legenda:
 Deze artikelen zijn erg toegankelijk
 Voor deze artikelen dient u enige achtergrond te hebben
 Artikelen geschreven voor mensen met kennis van het betreffende onderwerp
De inhoud van de verslagen, artikelen en berichten die op het forum worden geplaatst geven de visies en meningen van de auteurs, en niet die van de beheerders, moderators of webmaster. Zij kunnen derhalve niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan.